• Informacje na temat:

    mielone z jajkiem

Artykuły na temat: mielone z jajkiem
  • Wyjątkowe mielone

    Kotlet mielony, ziemniaki i zasmażane buraczki to jeden z tradycyjnych polskich zestawów obiadowych. Doprawiaj mięso różnymi dodatkami, a za każdym razem będzie smakowało inaczej.

  • Frykadelki z mielonego mięsa

    Zrób pyszne danie z mielonego mięsa. Będzie miłą odmianą codziennego jadłospisu. Smakuje naprawdę wyśmienicie.

  • Mielone z marchewką

    Dziś w naszym przepisie kotlety mielone z dodatkiem marchewki. Smakują wspaniale!

  • Kotlety mielone z kieszonką

    Nie masz pomysłu na obiad? Polecamy nietypowe mielone. Smakują doskonale!

  • Mielone z marchewką

    Składniki na 5 porcji 70 dag mielonego mięsa jajko 1 kg marchewki 2-3 łyżki śmietany 30 proc. szklanka wywaru mięsnego duża cebula pęczek natki pietruszki 6 łyżek masła 2 łyżki mąki sucha bułka szklanka mleka sól, pieprz, olej do smażenia Przygotowanie 1. Marchewkę oczyść, obierz, po czym pokrój ją w grubą kostkę. Przesmaż ją lekko na 4 łyżkach masła, oprósz solą i pieprzem...

  • Kotlety mielone z dipem

    Nie masz pomysłu na obiad? Wykorzystaj nasz przepis na pyszne kotlety z dipem.

  • Czym zastąpić jajka?

    ...zastąpione przez puree z dojrzałych bananów. Wówczas jeden nieduży banan odpowiada jednemu jajku. Doskonałym wyborem są płatki owsiane - mielone (najczęściej w proporcji do mąki 1:3 i z odpowiednią(...) są w podobny sposób jak kukurydziana. Korzystne jest spożywanie lnu (należy zmiksować łyżkę stołową zmielonego lnu z 3 łyżkami wody aż do uzyskania kremowej konsystencji), nasion chia...

  • Pięć medykamentów ze skorupek jajek

    Mają wiele wartościowych składników. Umyte i zdezynfekowane w piekarniku skorupki jajek (piecz je w 200 st. C przez 10 minut) można wykorzystać dla zdrowia i urody!

  • Mielone w boczku z sosem grzybowym

    Pożywny i smaczny obiad.

  • Pulpety lub kotlety mielone (po 12. miesiącu)

    Ilość składników podaję na obiad dla rodziny 3-4 osobowej na 2-3 dni. Przyprawione mięso możesz podzielić na dwie części i jednego dnia usmażyć na oleju rzepakowym mielone kotlety a drugiego dnia pulpeciki gotowane na parze. Zamiast dodawać do mięsa sztucznych przypraw wzmacniających smak, proponuję użyć świeżej natki pietruszki i warzyw z bulionu. Tak przyprawione mięso będzie smaczne zarówno...

Zdjęcia na temat: mielone z jajkiem
Wideo na temat: mielone z jajkiem
  • Ziemniaki w różnych odsłonach kulinarnych

    Bogracz ziemniaczany z jajkami, kotlety ziemniaczane ze smażoną zieloną sałatą, ziemniak z mięsem mielonym na francuzie - to propozycje Andrzeja Polana na dania z ziemniakiem w roli głównej. Kucharz udowodnił w "Dzień Dobry TVN", że ziemniaki wcale nie muszą być nudne.

Przepisy na temat: mielone z jajkiem
  • Mielone z niespodzianką

    Kotlety mielone w nowej odsłonie...

  • Mielone z serem

    Sposób przygotowania 1. Na oleju podsmaż drobno pokrojoną cebulkę, wymieszaj z jajkiem, mięsem, bułką tartą, solą i pieprzem. Wyrób dłonią.  2. Ser pokrój w kostkę, owiń mię- sem mielonym, obtocz w mące. Pulpety smaż w głębokim oleju, aż będą miały złoty kolor.  3. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym maśle, dodaj oregano, ząbek czosnku, cukier, sól i pieprz...

  • Mielone z boczkiem

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki piecz w temp. 180 st. C, aż będą miękkie i się zarumienią. Bułkę namocz w mleku. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij, wymieszaj z mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem.  2. Formuj kulki, owiń boczkiem, smaż. Pieczarki podsmaż na maśle z cebulką, zagęść. Kotlety podawaj z sosem i ziemniakami. 

  • Wielkanocne jajka

    ...500 g mięsa mielonego 100 g tartej bułki sól, biały pieprz 1 łyżeczka musztardy 3-4 łyżki mąki do panierowania tłuszcz do smażenia Przygotowanie: 1. Ugotuj na półtwardo 8 jajek. Obierz i posiekaj cebulę, połącz z mięsem, 3 łyżkami tartej bułki i 1 jajkiem. Posól, popieprz, dopraw musztardą. Jajka obierz, ostudź i obtocz mięsem (podobnie jak się formuje kotlety mielone...

  • Mielone z suszonymi pomidorami

    Sposób przygotowania 1. Szalotkę lub cebulę obierz, drobno posiekaj, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj do mielonego mięsa razem z drobno posiekanymi pomidorami suszonymi oraz odciśniętą bułką. 2. Dodaj posiekany lub przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz przyprawy i sok wyciśnięty z limonki, dokładnie połącz z jajkiem i tartym serem, dokładnie wyrób. 3. Z przygotowanej masy uformuj kotlety...

  • Mielone z pieczarkami i serem pleśniowym

    Sposób przygotowania 1. Szalotkę lub cebulkę obierz, drobno posiekaj, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj do mielonego mięsa razem z posiekanymi pieczarkami oraz odciśniętą bułką. 2. Dodaj starty ser pleśniowy, przyprawy, dokładnie połącz z jajkiem i wyrób. 3. Z masy uformuj kotlety, lekko je spłaszcz. Następnie opanieruj w bułce tartej i usmaż na złoty kolor z obu stron. Podawaj np. z ziemniakami...

  • Kapuśniaczki z mielonym drobiem

    Sposób przygotowania 1. Kapustę kwaszoną mocno odciśnij, ew. potnij na mniejsze kawałki. Marchewkę obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o dużych otworach. Cebulę obierz, grubo posiekaj. Potem lekko zrumień ją na 1 łyżce rozgrzanego oleju.  2. Do miseczki włóż mielone mięso. Dodaj do niego zrumienioną cebulę oraz marchewkę. Wbij jajka. Potem dołóż kapustę i wsyp bułkę tartą. Masę przypraw solą...

  • Tarta z jajkami

    Wielkanocne menu można wzbogacić o nieco bardziej nowoczesny przepis!

  • Pasztet z jajkiem

    ...boczek umyj, osusz, Pasztet z jajkiem 6 porcji 35 min ok. 60 min pokrój na kawałki. Przygotowane mięsa zmiel razem z odciśniętą bułką i wątróbkami. Do masy mięsnej wbij pozostałe jajka. Przypraw do...

  • Kotlety mielone z fetą

    Sposób przygotowania 1. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Oliwki pokrój na kawałeczki, a fetę w grubą kostkę. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij, dodaj do mielonego mięsa. Dołóż także bułkę, cebulę, oliwki i jajko. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dobrze wyrób. 2. Z mięsnej masy uformuj owalne kotleciki. Do środka każdego z nich wciśnij po 2 kostki fety. 3. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Włóż...

Dyskusje na temat: mielone z jajkiem
  • Re: kotlety mielone

    Mielone mięso wołowe i wieprzowe (proporcje pół na pół) boczek parzony lub surowy ogórki kiszone bez miąższu cebula jajko bułka tarta namoczona w mleku sucha bułka sól, pieprz natka pietruszki Mięso wymieszać z odciśniętą bułką, jajkiem i przyprawami. Przeważnie na 500 g mięsa wystarcza jedno jajko. Na patelni zeszklić cebulę i podsmażyć boczek. Wymieszać razem z wcześniej przygotowanym mięsem

  • Re: mięso z rosołu

    Moja mama robi tak, że przepuszcza mięsko przez maszynke do mięsa, przyprawia wszystkim tak jak np miękso mielone-jajkiem, bułką. Formuje kotlety, panieruje i smaży- bardzo dobre.

  • Re: Skrzydełka nadziewane

    Znalazłam taki przepis na nadziewane pałki lub udka: 6 pałek, 30dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, jajo, poł czerstwej bułki, lyżka masła, 5dag rodzynek, przyprawy.Kości wyluzować, przyprawić kurczaka, mięso mielone wyrobić z jajkiem, bułką, stopionym masłem i rodzynkami, przyprawić. Napełnić zgrabnie pałki, zszyć nicią.Ułożyć w nasmarowanej brytfannie i wlać pół szklanki wody. Piec ok 1h

  • Re: Nazwy potraw, czyli jak się u was mówi na...

    Witam Kraków ma wiele własnych nazw potraw. Dużo naleciałości po zaborze austriackim i rosyjskim/mieszanka/.Kasza manna to u nas grysik, kotlety mielone to sznycle, kaszanka to kiszka, długa bułka pszenna to weka. W okolicach Krakowa gdzie mieszkała moja prababcia na żurek świąteczny ze święconą kiełbasą jajkiem, chrzanem itd, mówiło się pituch, na mleko już nie słodkie ale jeszcze nie całkiem

  • Re: Halogen Oven przepisy.

    , przyprawy, cebula - masa ogólna ok. 1000g Mielone mięso wymieszać z jajkiem, pokrojoną cebulą, tartym czosnkiem. Posolić, doprawić do smaku i zagęścić tartą bułką. Uformować masę w kształt szyszki(...). Owinąć szczelnie folią i położyć na ruszt. Piec w temp. 220 stopni przez ok. 25 minut. KOTLETY MIELONE mięso mielone, jajko, sól, przyprawy, tarta bułka - masa ogólna ok. 300 g Mielone mięso należy

  • Re: Pasztet z jajkiem

    Nie. Mięso przygotowujemy tak jak na kotlety mielone. Bardzo często je robię, Jedyna wada to taka, że za szybko znika.